Agenda

juni 2019  
ma di wo do vr za zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
SOL activiteit
externe activiteit

Lid worden?

Ben je geinteresseerd in ontwikkelings- samenwerking? Wij organiseren activiteiten waarbij je je kennis en netwerk kunt opbouwen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van SOL.
E-mailadres:

Volg ons ook via

Verslag: Introductieweekend "Ontwikkel jij met SOL mee?"

geplaatst op donderdag 24 september 2015
'Dol met SOL'
"Op twaalf september was het dan eindelijk zover: we mochten kennismaken met SOL. Na een korte kennismaking met de nieuwe leden werden we op een prachtige selfiespeurtocht gestuurd door Leiden heen. Al gauw begonnen de gesprekken op gang te komen en begonnen we elkaars namen te onthouden." 
"We moesten verzamelen buiten de Starbucks op Leiden Centraal, wat tevens het beginpunt was van de Selfiespeurtocht. Vele selfies verder begonnen we onze reis naar het hostel Jorplace te Scheveningen. Het hostel zag er super knus en gezellig uit en eenmaal ingecheckt werden de kamers al snel geclaimd. Nadat iedereen zijn spullen neergegooid had, gingen we richting het strand.
De lunchpakketjes werden uitgedeeld om de trek te stillen. We begonnen met een spel, waar Bo over- (lees reuze-) enthousiast over was genaamd ‘Thirty seconds’. Dit is een spel waarbij bekende personen geraden moesten worden terwijl iemand ze uitlegde, uitbeeldde of neuriede. Vooral dat laatste was een ongelofelijk succes, haha. Na het spel was het natuurlijk tijd voor een biertje/wijntje of een frisje. De keel moet immers ook gesmeerd worden. Onder het genot van dit drankje gingen we gezellig op het strand een potje Weerwolven, altijd een goed idee. Gelukkig kwam in het begin van de avond de nieuwe voorzitter het strand opgewandeld. Na nog een potje weerwolven, keerden we terug naar ons oord om met zijn allen te dineren. Er was uiteraard heerlijk gekookt. Na het eten werd er zelfs afgewassen door de oudere leden, helden! Na het eten werd het tijd voor de Pub-Quiz van SOL, waar ons algemeen intellectueel vermogen op de proef werd gesteld. Voor sommige een succes, voor andere wat minder. In de avond werden er door de mensen die zin hadden nog wat drankjes gedaan in het levendige Scheveningen. Uiteindelijk waren we beland bij ‘Peukie’, waar het bier Bavaria was en waar er vijftig cent voor de wc betaald moest worden. Ondanks dat, was het enorm leuk!

Na een korte nachtrust bewogen we ons weer richting Den Haag, om het Humanity House te bezichtigen. Een interactief museum dat zich richt op vluchtelingen. Iedereen kon de reis meemaken die de vluchteling ook moet doorstaan. Gelukkig, was het voor ons een ervaring die slechts 45 minuten duurde, maar helaas duurt dit voor vele vluchtelingen minstens één jaar. Een tragische realisatie, waar velen van ons geraakt door werden. Na de heftige, leerzame en vooral interessante ervaring in het Humanity House, moest Bo’s verslaving nog even gevoed worden, door middel van een potje Weerwolven. Om de dag fantastisch af te sluiten, hadden we besloten om nog een borrel te drinken op een terrasje in Den Haag. Er werd nog één keer geproost op dit fantastische weekend en op de prachtige tijd die voor ons ligt.
Cheers!" 

Geschreven door Dustin Gorkom.

Meer nieuwsberichten

***SOL Studiereis*** (13 jun 2018)
EL CID 2016 (15 aug 2016)
SOL studiereis 2016 (21 mrt 2016)

Partners